Biuro Prasowe Caritas Polska zaprosiło znane osoby, aby podzieliły się swoimi refleksjami na temat kolejnej edycji akcji Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom.

W ramach 22. Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom rozprowadzonych w tym roku zostanie ponad 3 mln świec, które znajdą się na stołach w całej Polsce. Dochód z ich sprzedaży przekazany zostanie na pomoc najbardziej potrzebującym dzieciom. Środki rozdysponowane zostaną przez diecezjalne Caritas wśród świetlic socjoterapeutycznych, na dożywianie, pomoc w edukacji i letni wypoczynek.

Akcję można wesprzeć nabywając wigilijną świecę Caritas, wysyłając SMS z hasłem POMAGAM na numer 72052 (koszt 2,46 zł z VAT) lub przez wpłatę na konto Caritas z dopiskiem WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM. Szczegóły na stronie www.wigilijnedzielocaritas.com.

Zapraszamy do obejrzenia materiałów wideo, promujących tegoroczną akcję:

Abp Stanisław Gądecki, Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski składa życzenia z okazji XXII edycji akcji Caritas „Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom”:

Aktor Andrzej Grabowski składa życzenia dzieciom:

Ks. Franciszek Balion, dyrektor ośrodka Caritas w Rusinowicach opowiada o początkach Wigilijnego działa Pomocy Dzieciom:

Aktor Marcin Kwaśny składa życzenia dzieciom:

Zapraszamy do nowego serwisu charytatywnego www.pomagam.caritas.pl

pomagam2_728x90_2