15 wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas Bł.Ks. Jerzego Popiełuszki w Butrynach przeprowadziło 12. Ogólnopolską Zbiórkę Żywności Caritas „Tak, pomagam!”. W ciągu dwóch dni trwania zbiórki w dwóch sklepach sieci „Biedronka” w Olsztynie, zebrali 500 kg żywności, którą przeznaczą na pomoc potrzebującym rodzinom w parafii św. Jakuba Apostoła w Butrynach i na dożywianie uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Butrynach. Wspierali nas rodzice wolontariuszy i babcia, którzy przywieźli wolontariuszy z Pokrzyw, Butryn, Nowej Kaletki, Chaberkowa, Starej Kaletki oraz Łajsu na akcję do Olsztyna. Pan Wojciech Rzeszotarski przywiózł w piątek po skończonych lekcjach wolontariuszy do Olsztyna na zbiórkę a firma BARTBO już po raz kolejny przez dwa dni wspierała logistycznie nasze działania charytatywne. Jesteśmy wdzięczni wszystkim, którzy byli z nami i pomogli nam urzeczywistnić prawdę o wielkopostnym miłosierdziu.

opr. Krzysztof Gajewski – Opiekun Szkolnego Koła Caritas w Butrynach