Kamil Rząsa to sportowiec, paraolimpijczyk specjalizujący się w szermierce na wózkach. Podczas Igrzysk Paraolimpijskich w Rio de Janeiro 2016 wywalczył brązowy medal w szpadzie drużynowej mężczyzn. Teraz zachęca innych do włączenia się w kampanię “Kilometry Dobra 2017”.

Pan Kamil obecnie jest członkiem klubu sportowego IKS AWF Warszawa i studentem UPH w Siedlcach. Z powodzeniem łączy treningi z nauką. Jest wspaniałym dowodem na to, iż ciężka praca, determinacja i wsparcie bliskich sprawia, że osiągnięcie szczytu jest możliwe dla wszystkich. Pokazuje, że niemożliwe nie istnieje.

Co to są „Kilometry Dobra”?

Międzynarodowa kampania dobroczynna “Kilometry Dobra 2017” potrwa do 4 czerwca br. Caritas Diecezji Siedleckiej włącza się w nią już po raz 3.  Organizacja zbiera środki na leczenie i rehabilitację siedmiorga chorych dzieci. Jest to dla nich szansa na powrót do normalnego życia.

Jak włączyć się w akcję?

Informacje na temat kampanii „Kilometry Dobra” dostępne są na stronie www.kilometrydobra.pl, gdzie można wpłacić dowolną kwotę wspomagającą akcję oraz na stronie Caritas Diecezji Siedleckiej www.siedlce.caritas.pl.

Serdecznie zapraszamy do włączenia się w kampanię „Kilometry Dobra 2017”! Ty też możesz odmienić czyjeś życie!