W dniu 31 maja  wolontariusze Caritas Archidiecezji Lubelskiej przekazali blisko 600 poduszek małym pacjentom z Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Lublinie. Wszystko w ramach akcji Poducha Malucha, której celem było dostarczenie jak największej ilości kolorowych poduszek dzieciom przebywającym w szpitalach.

Uroczysty finał akcji odbył się na szpitalnej Auli i rozpoczął się przedstawieniem pt. “Kot w butach” wystawionym przez uczniów II Liceum Ogólnokształcące im. Hetmana Jana Zamoyskiego w Lublinie.

Zaraz po nim dzieci odebrały swoje wymarzone poduszki, a te które ze względów zdrowotnych nie mogły pojawić się na Auli, miały zapewnioną osobistą dostawę przez naszych wolontariuszy.

Swój mały finał zorganizowali również Chełmianie, którzy przy wsparciu zawodniczek MKS Lublin odwiedzili pacjentów Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Chełmie i przekazali im blisko 250 kolorowych poduszek.

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom za okazane serce chorującym dzieciom.