Lubelska Wigilia Miłosierdzia Caritas już za nami. Wzięło w niej udział blisko 500 osób – potrzebujących, chorych, bezdomnych czy samotnych.

W hali Targów Lublin Wigilia rozpoczęła się tradycyjnie kolędą, modlitwą ks. Arcybiskupa Stanisława Budzika i życzeniami. Zaraz po tym wszyscy usiedli do wspólnej wieczerzy. Przy wsparciu ponad 100 niezawodnych wolontariuszy każdy uczestnik mógł zjeść gorący barszczyk z pierogami, ziemniaki z rybą, śledzie i wiele innych tradycyjnych potraw. Oczywiście wszystko w rodzinnej atmosferze wspólnego kolędowania i życzliwości. Na koniec każdy otrzymał Pakę Miłosierdzia wypełnioną po brzegi artykułami spożywczymi, ciastami i chlebem.

To było wyjątkowe wydarzenie w wyjątkowy dzień i dla wyjątkowych osób.

fot. P. Gąbka

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom i wolontariuszom za pomoc w organizacji Wigilii Miłosierdzia Caritas.
Głównym organizatorem wydarzenia była  Caritas Archidiecezji Lubelskiej. Organizację Wigilii Caritas wsparł operator hal Selgros Cash&Carry, który ufundował produkty do przygotowania poczęstunku dla wszystkich uczestników.