W dniu 19 lutego pracownicy i kadra zarządzająca hipermarketu Carrefour Targówek przygotowali spotkanie dla dzieci i młodzieży uczęszczających na zajęcia pozalekcyjne do Klubu Alternatywnego prowadzonego przez Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej. Spotkanie poprowadziła Pani Karolina Cieślak – Regionalny Menadżer do spraw Zasobów Ludzkich Carrefour Polska oraz Pan Dariusz Książek Dyrektor hipermarketu Carrefour Targówek.
Młodzież dowiedziała się jak zorganizowana jest praca w tak dużym sklepie oraz na czym polegają obowiązki osób zatrudnionych w różnych działach i na różnych stanowiskach. Pracownicy sklepu opowiedzieli jak duże znaczenie ma właściwe ułożenie asortymentu na półkach oraz o tym, jakie rozwiązania wprowadziła sieć Carrefour, aby maksymalnie udogodnić proces dokonywania zakupów swoim klientom.
Każdy z uczestników spotkania otrzymał specjalnie na tę okazję przygotowany identyfikator ze swoim imieniem na wzór identyfikatorów, które na co dzień noszą pracownicy sklepu. Pani Karolina Cieślak oprowadziła grupę po wszystkich działach sklepu i odpowiedziała na liczne pytania gości. Młodzi podopieczni Caritas mieli możliwość zobaczyć miejsca niedostępne dla klientów, takie jak wielkie magazyny, część biurową oraz pomieszczenia socjalne dla pracowników. Wielką atrakcją okazały się zajęcia w dziale piekarni, gdzie pod okiem wykwalifikowanego personelu młodzież uczyła się samodzielnego wypieku pizzy. Goście mieli również sposobność zasiąść za sklepową kasą i nauczyć się podstaw obsługi tego urządzenia.
Następnie grupa została zaproszona przez gospodarzy spotkania na obiad oraz na słodkie przekąski. Po poczęstunku na młodych podopiecznych Caritas czekała prawdziwa niespodzianka – Dyrektor hipermarketu Pan Dariusz Książek wręczył wszystkim imienne dyplomy poświadczające ukończenie kursu kulinarnego oraz kursu podstaw obsługi sklepowej kasy fiskalnej.
Ogromnie dziękujemy pracownikom i kadrze menadżerskiej Carrefour Polska za zorganizowanie młodzieży dnia pełnego wrażeń i emocji a także za wspaniałe łakocie, które goście otrzymali od gospodarzy wydarzenia na pożegnanie. Ten dzień był naprawdę miłym akcentem na koniec zimowych ferii.