W ramach projektu “100 projektów na 100 lecie odzyskania Niepodległości Polski” odbyły się dwudniowe warsztaty muzyczne, na których wrzało i huczało! “MiMi song” – czyli piosenka o Mikołaju z Mikołowa stał się muzycznym wyczynem podopiecznych Ośrodka dla Osób Niepełnosprawnych „Miłosierdzie Boże” w Borowej Wsi koło Gliwic.

Wszystko za sprawą Adama Szewczyka, autora i kompozytora tegoż utworu, który swoim talentem i charyzmą zaraził nas energią. Spotkania te wyzwoliły ekspresję, zdolność do twórczego myślenia,  dzięki czemu potrafimy teraz śpiewająco opowiedzieć historię naszej miejscowości – Borowej Wsi.

Piosenkę można usłyszeć tutaj:

Powstały utwór jest zapowiedzią wielkich przygotowań do spektaklu „Historia legendą utkana”, która ma być finalnym uwieńczeniem wspaniałej przygody z projektem 100 na 100.

Przygotowania do spektaklu trwają już od lipca – zobacz co już zrobili uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej z Borowej Wsi.