19 czerwca w Zespole Szkół im. księżnej Eleonory Czartoryskiej w Radzyminie został zorganizowany przez Szkolne Koło Caritas i wychowawczynię klasy Ic SP, Panią Barbarę Rosłon, kiermasz dla chorego na białaczkę Łukaszka.

Łukasz jest uczniem naszej szkoły. Szkolne Koło Caritas na kiermasz przygotowało zabawki, Wychowawcy klas I-III ciekawe prace uczniów. Rodzice upiekli ciasta. Do kiermaszu swoją cegiełkę dołożył także ks. Proboszcz Stanisław Kuć. Kiermasz cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem zarówno uczniów jak i rodziców. Wszyscy chcieli w jakikolwiek sposób pomóc. Na kiermaszu wraz z mamą pojawił się Łukaszek.

Chłopiec został miło przywitany przez koleżanki, kolegów, nauczycieli i wolontariuszy. Pieniądze pozyskane z kiermaszu zostały w całości przekazane na leczenie Łukasza, jest to kwota w wysokości 1500zł.

Serdeczne Bóg zapłać tym wszystkim, którzy choćby najmniejszym gestem dobroci przyczynili się do tego uczynku miłosierdzia.

s. Salezja, opiekunka SKC w Radzyminie