Caritas Polska współpracuje z redakcją programu TVP „Sprawa dla reportera” realizując zbiórki środków na rzecz bohaterów programu potrzebujących wsparcia. Obecnie w ramach programu Caritas Polska w partnerstwie z Caritas diecezjalnymi prowadzi 112 spraw, w tym 3 aktywne zbiórki, na które można jeszcze dokonać wpłat poprzez wysłanie SMS z odpowiednim hasłem pod nr 72052.

Wpłaty można kierować również na konto:

CARITAS POLSKA
ul. Okopowa 55
Bank PKO BP S.A. 70 1020 1013 0000 0102 0002 6526 lub
Bank Millenium S.A. 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384

Tytuł wpłaty – Sprawa dla reportera – (hasło – jak hasło sms)

Regulamin udziału Caritas w Programie “Sprawa dla Reportera”

SMS SEBA

Wsparcie finansowe na leczenie i rehabilitację

Czas trwania akcji: 14.10.2021 – 14.11.2021

Sebastian był na drodze do pięknej kariery piłkarskiej. Marzył o tym i ciężko pracował. Podczas pierwszego meczu, w którym zagrał w lidze dorosłych doszło do tragicznego wypadku. W wyniku zderzenia na boisku Sebastian jest w tej chwili sparaliżowany i wymaga stałej opieki. Potrzebuje jak najwięcej rehabilitacji – tylko to daje nadzieję na poprawę stanu zdrowia Sebastiana. Mama Sebastiana samotnie wychowuje czwórkę dzieci. Całą rodziną angażują się w opiekę nad bratem. Prosimy o pomoc dla Sebastiana. Poznajcie historię Sebastiana i wpłacajcie na jej zbiórkę TUTAJ.

SMS SERCE

Wsparcie finansowe na leczenie, rehabilitację i zakup samochodu.

Czas trwania akcji: 23.09.2021 – 23.10.2021

Mikołaj i Maja przyszli na świat 28 lipca 2020 roku jako skrajne wcześniaki. Po urodzeniu długo nie było wiadomo czy przeżyją. Maja i Mikołaj mają wiele problemów medycznych i wymagają stałej opieki lekarskiej. Lekarze dają nadzieję na nadrobienie opóźnień rozwojowych, ale konieczna jest intensywna i systematyczna rehabilitacja. Joasia i Marek, rodzice Mai i Mikołaja to skromni, pracowici ludzie. W tej chwili oboje nie mogą podjąć pracy ze względu na opiekę nad dziećmi. Mieszkają w bardzo trudnych warunkach. Bardzo potrzebują wsparcia finansowego. Mają jeszcze trzecie dziecko. Prosimy o pomoc dla Mai i Mikołaja. Przeczytaj więcej o nich i wpłać na ich zbiórkę TUTAJ

SMS EWA

Wsparcie finansowe na leczenie i zakup środków medycznych

Czas trwania akcji: 16.09.2021 – 16.10.2021

Ewa cierpi na słoniowaciznę, nadciśnienie i cukrzycę. Bardzo walczy o samodzielność, ale choroba utrudnia poruszanie się. Choroba dopadła ją niespodziewanie. Wyjechała do Włoch do pracy. Chciała zarobić pieniądze dla siebie i syna, którego wychowywała samotnie. Choroba pokrzyżowała plany. Od tamtego momentu Ewa żyje wyłącznie z zasiłku. Lekarze nie potrafią jej pomóc. W 2019 przeszła operację, która pozostawiła ją z wielką, niegojącą się rano. Życie Ewy to ból i cierpienie. Kończy się także nadzieja, Ewa nie wierzy, że kiedykolwiek będzie lepiej. Nie stać ją na specjalistyczne opatrunki i lekarstwa. Prosimy o pomoc dla Ewy. Poznajcie historię Ewy i wpłacajcie na jej zbiórkę TUTAJ.