Caritas Polska współpracuje z redakcją programu TVP „Sprawa dla reportera” realizując zbiórki środków na rzecz bohaterów programu potrzebujących wsparcia. Obecnie w ramach programu Caritas Polska w partnerstwie z Caritas diecezjalnymi prowadzi 112 spraw, w tym 2 aktywne zbiórki, na które można jeszcze dokonać wpłat poprzez wysłanie SMS z odpowiednim hasłem na nr 72052.

Wpłaty można kierować również na konto:

CARITAS POLSKA
ul. Okopowa 55
Bank PKO BP S.A. 70 1020 1013 0000 0102 0002 6526 lub
Bank Millenium S.A. 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384

Tytuł wpłaty – Sprawa dla reportera – (hasło – jak hasło sms)

Regulamin udziału Caritas w Programie “Sprawa dla Reportera”

SMS GRZEGORZ

Wsparcie finansowe na leczenie Grzegorza

Czas trwania akcji: 22.04.2021 – 22.05.2021

Grzegorz od dzieciństwa ma upośledzenie słuchu i postępujące osłabienie wzroku. To efekt choroby genetycznej – zespołu Ushera. Wychował się w małej, podkarpackiej miejscowości, w bardzo trudnych warunkach. W domu rodzinnym codziennością były alkohol i przemoc. Ojciec Grzegorza i jego starsi bracia znęcali się nad nim tak, że trafił do pogotowia opiekuńczego. Grzegorz dla własnego bezpieczeństwa bardzo szybko musiał opuścić dom. Obecnie Grzegorz porusza się z białą laską. Przeczytaj więcej o Grzegorzu i wpłać na jego zbiórkę TUTAJ.

SMS KIRIL

Wsparcie finansowe na leczenie i rehabilitację Kirila

Czas trwania akcji: 1.04.2021 – 1.05.2021

Patrzeć na swoje dziecko i wiedzieć, że jedynym zakończeniem jest przedwczesna śmierć? To niewyobrażalne tortury i ból. Kiril ma SMA, nie siada, je przez sondę, oddycha ze wspomaganiem. Kiril i jego rodzice pochodzą z Ukrainy, gdzie nie leczy się SMA. Zbieramy dla Kirila pieniądze na zakup terapii genowej Zolgensma. Jedna dawka zatrzymuje natychmiast postępy choroby. Czas nagli bo u Kirila zaatakowane są mięśnie odpowiedzialne za oddychanie. Przeczytaj więcej o Kirile i wpłać na jego zbiórkę TUTAJ.