Nowy numer Kwartalnika Caritas!

W najnowszym numerze Kwartalnika Caritas (02/2017)

• Na świecie głoduje około 795 milionów ludzi, co oznacza, że dramat dotyka co dziewiątej osoby na świecie. O skali zjawiska i głodzie, jako wyzwaniu etycznym dla współczesnego świata pisze Agnieszka Nosowska z działu zagranicznego Caritas Polska.
  • O tym, kiedy spotkał Jezusa i jak to spotkanie zmieniło jego życie opowiada Łukasz – 25 –letni uczestnik programu „Damy radę”.
  • „Obym nie spotkała człowieka, któremu nie mogę pomóc…” – to życzenie siostry Bernadetty Tureckiej, która od dwóch lat posługuje na misji w Kamerunie. Na łamach Kwartalnika opowiada nam, jak wyglądają jej codzienne obowiązki i z jakimi problemami zmagają się rodziny w Kamerunie.
  • O tym jak program „Polska Pomaga” wpłynął na życie dziennikarzy przy nim pracujących i czym jest dla niego Caritas opowiada Jan Pospieszalski.

Ponadto m.in.:

• Relacje z XIV Pielgrzymki Pracowników i Wolontariuszy do Łagiewnik
  • Wakacyjna Akcja Caritas oczami wolontariuszki Caritas Archidiecezji Gdańskiej
  • Relacja z uroczystej Gali 25-lecia Caritas Diecezji Rzeszowskiej
  • Dodatek dla dzieci poświęcony wakacjom i objawieniom w Fatimie
  • Obszerne informacje z diecezji
  • I wiele innych interesujących tematów

Kwartalnik Caritas dostępny będzie również od jutra w e-wydaniu: e.caritas.pl

UWAGA!

Pora na zmiany!

Ankieta dla Czytelników

Chcemy się dla Was zmieniać i rozwijać. Naszym marzeniem jest to, żeby Kwartalnik Caritas odpowiadał Waszym potrzebom i stał się pomocą w pełnieniu dzieł miłosierdzia. W związku z tym prosimy o wypełnienie krótkiej ankiety czytelniczej. Uzupełnienie ankiety zajmuje około 5 minut. Jeśli dotychczas nie mieli Państwo kontaktu z Kwartalnikiem, to zachęcamy do pobrania bezpłatnego numeru 1/2017 ze strony: www.e.caritas.pl lub http://e.caritaspolskapomocblizniemu.pl/ (hasło do darmowego pobrania – CARITAS).

Link do ankiety

Redakcja Kwartalnika Caritas