W dniach 4-6 listopada br. w domu rekolekcyjnym „Jackówka” przy Seminarium Duchownym w Paradyżu odbyły się rekolekcje dla podopiecznych Programu „Skrzydła” pod hasłem „Bądźmy siewcami Nadziei”.

W rekolekcjach wzięło udział 22 „Skrzydlatych”, był to niezwykły czas poznawania się, dzielenia się swoim doświadczeniem, ale i też przybliżenia do Boga.

Rekolekcje dla Skrzydlatych poprowadził Dyrektor Naszej Caritas ks. Stanisław Podfigórny, który podczas konferencji i homilii ukazał nam jak wielka jest miłość Boga, który zna nasze serca i nie musimy się bać, mimo naszej bezradności i problemów, ale i też radości. Bóg Nas nigdy nie odtrąca, bo zna nasze serca i daje nam siłę na walkę z codziennymi problemami. Nie ważne jest to, jak wyglądamy na zewnątrz, ale to co mamy w sercu, bo wtedy tak naprawdę jesteśmy szczęśliwi. Zatrzymaliśmy się również na słowie, które Papież Franciszek skierował do wolontariuszy na zakończenie Światowych Dni Młodzieży.

Papież Franciszek mówił, że jeżeli chcemy być Nadzieją Świata, musimy mieć Pamięć i Odwagę, a my właśnie chcemy być Siewcami Nadziei. Chcemy przez naszą codzienność aktywnie włączać się w różne działania niesienia pomocy innym i dzielić się Miłością z potrzebującymi okazując wdzięczność za otrzymane „Skrzydła”.

Wspólne śpiewy i tańce pozwoliły na lepszą integrację i miłą atmosferę.

Dziękujemy również za możliwość zwiedzania Seminarium i poznania historii.

Dziękujemy za Waszą obecność! Dziękujemy Opiekunom i Rodzicom!

Do zobaczenia!