[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Przy okazji przygotowywania kolęd zastanawiamy się nad prawdziwym sensem świętowania i czasem, zwłaszcza wobec gimnazjalistów udaje się przemycić głębsze treści. Są osoby, które słyszą o czymś takim po raz pierwszy – twierdzi dyrektor szkoły muzycznej Music Heaven. Już po raz piąty uczniowie oraz przyjaciele szkoły spotkali się na wspólnym „Słodkim Kolędowaniu”, by wesprzeć dzieci ze świetlicy Caritas.

19 grudnia młodzi muzycy zaprezentowali się na scenie Centrum Kultury 105 z repertuarem kolędowo-pastorałkowym. Dochód z koncertu – a był nim kosz słodyczy – był prezentem dla podopiecznych koszalińskiej świetlicy Caritas dla dzieci.

Wykonaniom wokalnym i instrumentalnym towarzyszyły niemałe emocje, ponieważ dla wielu z występujących to jedna z nielicznych okazji (jeśli nie pierwsza) na zaprezentowanie się szerszej publiczności.

Koszalin, 2017.12.19. Klub 105. Słodkie kolędowanie – impreza charytatywna.

Grzegorz Wypych, właściciel Music Heaven i pomysłodawca wydarzenia, uważa, że przygotowanie bożonarodzeniowego repertuaru jest dla wielu osób jedną z niewielu szans na zetknięcie z dobrze rozumianą tradycją świąteczną. – Dla dzieci i młodzieży święta to już głównie prezenty, mikołaj, sanki – ocenia Wypych – Przy okazji przygotowywania kolęd zastanawiamy się nad prawdziwym sensem świętowania i czasem, zwłaszcza wobec gimnazjalistów udaje się przemycić głębsze treści. Są osoby, które słyszą o czymś takim po raz pierwszy.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]